Kakepiken.

Kakepikens Fugde Brownies


Denne oppskrften er jeg stolt av. Den har jeg komponert i samarbeid med mannen min en lørdagskveld på kjøkkenet. Det ble mye smaking, røring og testing underveis men det var bare koselig. Resultatet ble en super fudgy brownie med topping av hvit toblerone-ganache og hjemmelaget hasselnøtt krokan.
Dere har sikkert lagt merke til at det finnes flere ulike typer brownies som har forskjellig konsistens. Jeg har nok oppskrifter på brownies som blir litt sånn «kake brownies» som jeg liker å kalle de. De smuldere seg og blir ikke like seige og gode som andre brownies. Så hovedmålet med å lage en ny oppskrift var å finne nøkkelen til å lage «fudgy brownies»   Jeg finner ikke et godt Norsk ord, men de er litt seige, og mer faste i konsistensen enn vanlige «kake brownies» er. Både jeg og mannen min ble superfornøyde med resultatet i alle fall.
brownie1brownie3brownie2brownie4brownie5brownie6
Brownies:
210 g Smør (romtemperert)
300 g Sukker
3 Egg
4 ss Espresso
2 ts Vaniljeekstrakt
200 g Sjokolade (100g Odense 70% + 100 g Odense 55%)
2 ss Kakao
1 ts Salt
120 g mel

– Smør og sukker piskes sammen til det blir nesten hvitt.
– Ha deretter i eggene, pisk samtidig som du heller i kaffen og vaniljeekstakten.
– Smelt sjokoladen over vannbad og la den avkjøles til den er romtemperert. Ha den smeltede sjokoladen i røren og bland det hele godt sammen.
– Miks de tørre ingrediensene for seg selv i en bolle, (mel, kakao og salt.)
– Vend de tørre ingrediensene inn i deigen med en slikkepott. Miks kun til alle klumpene er borte, ikke overmiks røren.
– Hell røren i en smurt form, jeg brukte en firkantet form på 18X18 cm men du kan gjerne bruke en 22cm/24 cm rund springform i stedet.
– Stekes midt i ovnen på 170 grader over/undervarme i ca 35-40 minutter. Test med en kakepinne/grillpinne, pinnen skal ikke være dekket av kakerøre, men om det kommer et par smuler med opp så er den ferdig.

Hvit Toblerone Ganache:
400 g Hvit Toblerone
130 g Fløte

– Sjokoladen hakkes opp i små biter og has i en bolle.
– Kok opp fløten og hell den umiddelbart over sjokoladen. Rør rundt til du får en jevn ganache.
– Hell over kaken når ganachen har fått passe konsistens. Jeg lot den stå i ca 15 minutter mens jeg rørte i den av og til. Ikke sett den i kjøleskap mer enn et par minutter av gangen, den kan fort stivne helt.
– Når ganachen er klar kan du helle den over den romtempererte/avkjølte brownien.

Hasselnøtt krokan (Hazelnut Brittle)
60 g Hasselnøtter
300 g Sukker
1 dl Vann
2 ss Smør

– Dekk først en langpanne med et bakepapir.
– Hakk hasselnøtter i passe størrelser.
– Ha sukker og vann i en stekepanne. Kok opp til sukkeret begynner å bli brunt, ikke la det karamellisere seg for lenge, kun noen sekunder. Blir den for brun blir krokanen bitter.
– Ta pannen av platen, ha i nøttene og smøret og rør det hele godt sammen.
– Hell massen ut i langpannen med bakepapir og spre det litt utover slik at du får fordelt nøttene jevnt. La stå å størkne før du hakker det opp i biter. Dekorer kaken slik du ønsker 🙂

Reklamer

4 comments

  1. Heisann, denne oppskriften ser god ut! Bildene var også veldig fine 🙂 Brownies er så godt. Er dette «fudgy» brownies? Høres ut som det er det du har fått til her. Jeg synes selv det er vanskelig å få til slike brownies. De ender alltid opp som sjokoladekake eller mektig og klissete konfektkake. Det er også veldig godt, men ønsker å lære den seige klissete amerikanske versjonen av brownies 🙂 🙂 Får lyst til å prøve denne oppskriften. Ser ut som en deilig kombinasjon av toblerone, sjokolade og nøtter
    Sjekk gjerne ut min bakeblogg 🙂

    • Hei, ja jeg synes denne ble skikkelig seig og fudgy, kommer jo litt ann på hvor mye du steker den også såklart. Prøv deg litt frem 😄 takk for koselig melding, jeg skal sjekke ut bloggen din vet du 🙂

  2. Eli

    Denne så utrolig god ut! Jeg har kun vaniljesukker og essens for hånden, kan dette erstatte vaniljeekstrakten? Hva er i så fall mengden?

Skriv din kommentar her.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: