Kakepiken.

Yoghurtis med Kokos, Vanilje gelato og Jordbær sorbet


Sponset Innlegg

Jeg har fått teste to utrolig fine iskrem/gelato maskiner fra Nemox den siste tiden og vil gjerne dele med dere min opplevelse. Jeg er som dere alle vet litt over gjennomsnittet interessert og glad i iskrem, så dette har jeg gledet meg til lenge.

Hver sommer når solen titter frem, det blir varmt og kveldene er lange frister det litt ekstra med iskrem. Det er noe spesielt sommerlig over det å sitte i varmen og spise noe som er kaldt og smaker skikkelig digg.
Jeg er veldig glad i iskrem med god kvalitet, noe man ofte må betale dyrt for i butikkene,  derfor tyr jeg ofte til å lage iskrem selv fra bunnen av. Det er ikke vanskelig og det tar overraskende kort tid. Et annet stort pluss er at du faktisk vet hva som går inn i din iskrem. Ingen unødvendige tilsetningsstoffer, bare ekte, deilige ingredienser som du selv har plukket ut.
iscollage
Jeg har testet to ulike maskiner. En Nemox Dolce Vita uten kjølekompressor og en Nemox Gelatissimo Exclusive med kjølekompressor.

Nemox Dolce Vita er en liten nett iskremmaskin som du lett får plass til på kjøkkenet. Den har ikke kjølekompressor og du er avhengig av å fryse ned bunnen av maskinen i 24 timer før du kan lage iskrem i den. Men med litt planlegging går det lett som en lek, det er bare å sette den i fryseren dagen før.
Maskinen er meget brukervennlig og enkel i bruk. Man heller iskremrøren over i bollen, setter på lokket og trykker på startknappen. Det er det hele. Maskinen jobber meget raskt og både yoghurtisen, sorbeten og gelatoen jeg har laget i den har vært klar på under 20 minutter.
Jeg synes maskinen skraper godt med seg fra kantene når den rører slik at man unngår eksta harde biter i iskremen.
Konsistensen på iskremen når den var ferdig var fabelaktig bra. Jeg har forsøkt andre iskremmaskiner uten kjølekompressor før, men ingen av de klarer å få iskremen i nærheten så fluffy, smooth og lekker som Dolce Vita gjør.
Man kan bruke selve boksen den lages i som serveringsbolle også, som i tillegg til å være fin, holder isen kald lenge! Man skal ikke bruke metall i boksen når man fosyner seg, jeg vil heller anbefale å bruke en slikkepott eller annet plastredskap. De små slikkepottene fra Tovolo egnet seg utmerket både til å skrape av røremotoren og til å forsyne seg.
dolcevitacollage
Nemox Gelatissimo Exclusive er en iskremmsakin med kjølekompressor. Den er større enn sin Dolce Vita søster, men mindre og nettere enn andre iskremmaskiner med kjølekompressor som jeg har testet tidligere. Om man har et stort kjøkken og god benkeplass kan denne maskinen godt ha fast plass på kjøkkenbenken.
Med denne type iskremmaskin trengs ingen forberedelser. Man lager iskremrøren og heller den i maskinen, trykker på kjøle- og røreknappen og så setter maskinen i gang.
Iskremtypene jeg har testet i maskinen har alle vært klare i løpet av 20 minutter.
Kjøleren sitter foran på maskinen og det er lett å se gjennom det gjennomsiktige lokket for å følge med på hvor langt iskremen er kommet i kjøleprosessen.

Man kan velge å lage iskrem rett i maskinens kjølerom eller om man vi lage i spannet som følger med, begge deler er like lett, og det er praktisk å ha valgmuligheter i tilfelle man skal kjøre flere rører etter hverandre.
Denne maskinen får virkelig isen til å fremstå som om den er laget i et ekte gelateri i Italia. Konsistensen på isen blir helt fantastisk og lett. Maskinen blander alt perfekt sammen og leverer et feilfritt produkt i hver skje med iskrem.
Jeg er på kort tid blitt veldig glad i denne maskinen og bruker den mye, den får meg til å fremstå som flinkere enn jeg er på iskrem og det liker jeg! Det er en grunn til at denne maskinen gang på gang blir best i test 🙂
Om man kjøper noen beger med kvalitets-iskrem på butikken hver uke så har man lett spart inn pengene man legger i å kjøpe denne maskinen i løpet av et halvt års tid.
gelatissimocollage
Nemox maskinene selges hos mange ulike forhandlere, se gjerne på denne siden for mer informasjon om nemox maskinene, og se her for å finne din nærmeste forhandler.
Veiledende pris på Nemox Geletissimo Exclusive maskinen er 4799,- og for Nemox Dolce Vita er vel. pris 999,- Tovolo slikkepottene koster 129,-

Her kommer 3 av mine favoritt oppskrifter på yoghurtis, gelato og sorbet. Jeg har komponert de selv.

Yoghurt Iskrem med Kokos og Jordbær.

100 g Frosne Jordbær
50 g Ananasjuice
3 beger Yoplait dobbel 0 Kokos Yoghurt
Saften av 1/2 Lime

– Kjør alt i en blender til du har en jevn og fin blanding.
– Ha blandingen i Nemox gelatissimo exlusive maskinen og sett på.
– Kjør i 15-20 min avhegig av hvor fast konsistens du vil ha.
– Nyt med god samvittighet 🙂
yoghurtis2yoghurtis1yoghurtis3

Vanilje Gelato.

150 g Sukker
250 g Melk
150 g Fløte
4 Eggeplommer
1 Vaniljestang

– Pisk eggeplommer og sukker sammen i en bolle til det blir lett og luftig.
– Tilsett melk, frøene av vaniljestangen og fløte og miks godt sammen.
– Hell blandingen i Nemox gelatissimo exlusive maskinen og sett på.
– Kjør i 20 -30 min avhengig av hvor fast konsistens du vil ha.
gelato2gelato1

Jordbær Sorbet.

450 g Ferske jordbær
100 g Sukker
Saft av 3 Lime

– Ha alle ingrediensene i en stor bolle.
– Mos sammen med en potetstappe-moser eller en stavmikser til du får en jevn blanding.
– Ha blandingen i Nemox gelatissimo exlusive maskinen og sett på.
– Kjør i 20-30 min avhengig av hvor fast konsistens du vil ha.
sorbet1
sorbet3

 

 

 

Ha en fortsatt strålende søndag kjære lesere.

Reklamer

One comment

  1. Hei! For en fin blogg kakeblogg! Og disse isoppskriftene ser kjempegode ut! Mannen elsker kokosis, så fikk veldig lyst til å prøve den oppskriften. Men! Jeg har ikke noe iskremmaskin eller lignende, kun blender og kjøkkenmaskin. Går det an å lage denne isen uten iskremmaskin på noen måte?

    – Silje 🙂

Skriv din kommentar her.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: