Kakepiken.

Sommerlig Pasjonsfrukt terte med Jordbær


Denne terten passer perfekt til late og varme sommerdager. Den er frisk på smak og ikke alt for mektig.
Oppskriften er Sverre Sætre sin, men jeg har justert noe på mengden på pasjonsfruktkremen for å få nok til terteskjellet. Jeg liker at det er godt med fyll i en terte, det ser bedre ut også.
Denne kaken kombinerer i følge meg alt som er godt. Fra sprøtt terteskjell til kremet, frisk og søt pasjonsfrukt krem og friske og syrlige jordbær, denne terten er min favoritt i sommer!
terte3terte4terte2terte1
Tertedeig:
300 g Hvetemel
200 g Smør (kaldt i terninger)
100 g Melis
1 egg

– Ha mel, smør og melis i en foodprosessor, kjør til det blir en sandaktig masse og kna deretter egget inn til du får en deig.
– La deigen hvile innpakket i plastikk i kjøleskapet i minimum 2 timer, men du kan gjerne la den ligge over natten også.
– Forvarm stekeovnen til 180 grader.
– Kjevle tertedeigen ca 3 mm tykk og ha over i en smurt terteform på ca 18 – 22 cm. Bruk mel til utkjevling. Press deigen forsiktig inntil kantene og ta bort overflødig deig. (Overfløding deig kan fryses og oppbevares i ca 3 uker.)
– Prikk huller i deigen med en gaffel og sett deigen i fryseren i 30 minutter slik at den blir hard.
– Ta bunnen ut og dekk den med aluminiumsfolie, legg tørkede erter eller ris i folien for å holde kantene på deigen oppe under første del av stekingen. Stek i 10 minutter.
– Etter 10 minutter tar du bunnen ut av ovnen, tar ut erter/ris og folie og steker bunnen igjen til den er gyllen, ca 10 -13 min.
– Avkjøl.

Pasjonsfruktkrem:
250 ml Pasjonsfruktjuice (10-20 pasjonsfrukter)
200 g Sukker
2 Egg
8 Eggeplommer
20 g Maizenna
160 g Usaltet smør (i terninger)

– Del pasjonsfruktene i to og sil innholdet, stenene skal ikke være med. Jeg brukte ferdig presset pasjonsfruktjuice 100% fra frysedisken på Ultra, funka superfint 🙂 Men du kan da også sile ut juicen om du vil.
– Visp sammen alle ingrediensene utenom smøret i en kasserolle. Varm opp til kokepunktet mens du rører kontinuerlig. Når røren begynner å koke og tykne så fortsetter du i ytterligerer 20 – 30 sekunder før du tar kjelen av platen og helder røren i en annen bolle.
– Pisk deretter inn smøret mens pasjonsfruktrøren er varm. Pisk til alt smør er oppløst.
– Hell over i (den avkjølte) terteformen og sett i kjøleskapet i 2 timer så det stivner.

Pynt:
– Dekroer gjerne med jordbær, det smakte helt nydelig sammen med den kremete pasjonsfruktkremen og den sprø tertebunnen 🙂 Jeg la også en halv pasjonsprukt på min kake siden jeg liker å vise gjestene hva kaken innholder også i pynten.

Reklamer

Skriv din kommentar her.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: