Kakepiken.

Saftig og Fløyelsmyk Sjokoladekake


I dag vil jeg dele en fantastisk sjokoladekake oppskrift med dere!
Denne kaken er så utrolig saftig og smakfull at du bare må prøve den. Mange jeg har servert den til har faktisk sagt at dette er den beste sjokoladekeken de noengang har smakt, det bør være motivasjon nok til å sette i gang på kjøkkenet for de fleste av dere.
Oppskriften fant jeg originalt hos Manuela sin passion4baking.com, men jeg har endret på den og tilpasset den.
sjokoladekake5sjokoladekake4sjokoladekake1sjokoladekake3sjokoladekake2
Oppskrift Sjokoladekake:
190 g Ekte Smør (Romtemperert)
165 ml Sterk Kaffe
60 g Kakaopulver
95 g Sæterrømme
225 g Hvetemel
1,5 ts Bakepulver
0,5 ts Natron
225 g Sukker
135 g Brunt Sukker
1,5 ts Vanilje ekstrakt
1/2 ts Salt
3 Egg (middels store)

– Sett ovnen på 160 grader. Du kan steke hele røren i en 20 cm springform (ca 60 min steketid), eller fordele røren i to 20 cm springformer (ca 30 min steketid).

– Sett smøret til pisking i en kjøkkenmaskin. Det skal bli hvitt og luftig, og det tar ca 7 minutter.
– Miks sammen kaffe, kakaopulver og rømme i en bakebolle.
– Sikt mel, bakepulver og natron sammen i en bolle.
– Når smøret er ferdig pisket i kjøkkenmaskinen tilsetter du sukker, brunt sukker og vaniljeektstrakt og lar det piskes inn i ca 1 min.
– Tilsett deretter ett og ett egg.
– Tilsett melblandingen og kakao blandingen litt om hverandre i kjøkkenmaskinen. Kjør maskinen til det er blandet godt sammen.
– Fordel røren i to smurte 20 cm spingformer eller alt i en springform. La steke i 30 eller 60 minutter avhengig av ditt valg av springformer. Jeg liker å ha bakepapir både i bunnen og langs kantene av mine springformer, da løsner kaken som en lek.
– Kaken er ferdig når du kan stikke inn en kakepinne/ grillpinne og det ikke henger noe igjen på den når du drar den ut.

Oppskrift Karamellsaus og Sjokoladekrem.
150 g Sukker
45 g Vann
165 ml Kremfløte
1/2 ts Vaniljeekstrakt
1/2 ts Salt

200 g Mørk sjokolade (70 % kakao)
100 g Lys sjokolade (rundt 40 % kakao)
300 g Ekte Smør

– Gjør klar kremfløten og vanilje ekstrakten i en bolle, hakk også opp sjokoladen i små biter og ha i en annen varmebestandig bolle.

– Ha sukkeret og vannet i en kasserolle. Varm opp på middels varme til sukkeret er oppløst.
– Nå skal vannet fordampe ut av sukkeret, så skru opp varmen til høy, og la det boble helt til du ser at sukkeret begynner å skifte litt farge. Skru da varmen ned på middels og ha fløten klar til når sukkeret får en mahogny brun farge. OBS! Sukkeret skal ikke bli brent, kun få en karamellsmak.
– Når sukkeret har fått en fin og gyllen farge trekker du kasserollen bort fra varmen og heller i kremfløten og vanilje ekstrakt. La det bruse fra seg før du setter blandingen tilbake på middels varme, og lar det koke i 1-2 min.
– Hell den varme karamellen over sjokoladen og rør til sjokoladen er oppløst.
– La sjokoladeblandingen avkjøles helt.
– Ha sjokoladeblandingen i en miksebolle og pisk opp med mixmaster eller kjøkkenmaskin. Tilsett litt og litt av smøret og pisk til du har fått en glatt og fin sjokoladekrem. Det tar 2-4 min.
TIPS: Om du har hatt i smøret for tidlig og kremen din ikke blir luftig og fin, la den stå i kjøleskapet til den er helt kald, og pisk den opp igjen 🙂

Montering

– Når bunnen er avkjølt deler du den i to, slik at du har totalt to bunner. Har du stekt bunnene hver for seg så slipper du dette steget.
– Monter kaken direkte på serveringsfatet.
– Begynn med en bunn på fatet, fyll deretter på med litt under halvparten av sjokoladekremen, fordel det jevnt ut mot kantene og legg deretter på bunn nummer 2. La kaken og kremen stå 10 min i kjøleskap før du går videre.
– Fordel resten av kremen på toppen og rundt kantene av kaken. Jeg har brukt en teskje til å lage mønsteret på toppen, begynn i midten og dra skjeen i sirkler ut mot kanten av kaken. Langs kanten har jeg brukt en skrape med mønster i, du kan evt bruke en gaffel for å få samme preg. På toppen av kaken har jeg fordelt ut kakesmuler som jeg har samlet fra når jeg delte bunnene i to.

Bon Apetit…

Reklamer

23 comments

 1. Charlotte

  Hei

  Jeg har mine to kaker i ovnen nå på 160 grader. Over og under varme. De har stått i 30 min, men de er absolutt ikke ferdige? De så så uferdige ut at de virket litt som gele. Skal jeg bare la de stå lengre da?

  • Bare la de stå lengre. La de stå til de er ferdige rett og slett. Det tar ofte også lengre tid med over- og under varme i stedet for varmluft. Det kan godt hende de må stå i 50-60 min 🙂

 2. Kine

  Hei.
  Jeg har nå min kake i ovnen og det ser ut til at 20 cm form som du skriver i oppskriften blir for liten. Min form er 22 cm og det renner over kanten nå..
  Håper den blir spiselig.. 😊
  Hilsen Kine

   • Kine

    Stekte på varmluft. Opplevde i tillegg at kaken ble så porøs at det ble ble vanskelig å legge den over på fat. Men kjempegod var den, så neste gang blir det langpanne 😊

 3. Torun Herland

  Jeg steker på over og undervarme nå, og hadde ikke lest kommentarene før jeg startet. Bruker en 22 cm form, og det renner over kanten, veldig kjedelig… alt bare flyter over. Skal ha den i kveld, men må nok bruke litt tid på å vaske ovn..

 4. Torun Herland

  P.g.a av at jeg valgte 22 cm form, ble kaken helt ødelagt… Mengde deig i.f.t. størrelse på form blir helt feil. Da det startet å renne over måtte jeg sette opp varmen til 170-180 for å få den til å sette seg raskere. Den måtte også stå mye lenger inne enn du hadde beskrevet, dermed ble overflaten altfor hard. Jeg er litt irritert nå, men det går sikkert over etter hvert. Jeg har enda ikke smakt på den, smaken er sikkert bra.

  • Huff så trasig at den ble slik for deg. Det er ikke så lett å gi råd når min fremgangsmåte passer perfekt i min ovn, men hos andre får jeg både beskjed om at kaken kun trengte 10 min og hos andre trengte den 60 min. Sånn er det nok bare med varierende i ovner som steker ulikt. Prøv neste gang å fordele røren i 2 like store former enten 20, 22 eller 24 cm, så blir det enklere å få den jevnt stekt 👍🏻

 5. Torun Herland

  Ja, 2 former er et must med denne kaken. Jeg har skåret den til og frosset den, og bruker den ved en senere anledning. Ovnen min er helt ny, og er pålitelig. Forøvrig ser fyllet/frostingen veldig god ut, så jeg må bare «mekke» og justere det til når jeg skal bruke den. 🙂

 6. June

  Hvor lenge kan denne oppbevares i kjøleskap? Må jeg dekke den til? Fikk mer enn god nok plass i 24 cm form, turde ikke 20 cm pga kommentarer, men kunne sikkert brukt det..

 7. Kari

  Denne kaken er super god! Jeg har prøvd veldig mange forskjellige oppskrifter, men ingen kan måle seg med denne. Og kremen er helt fantastisk. Takk!

 8. Lone

  Det står helt øverst i oppskriften at man skal piske smøret med en kjøkkenmaskin. Hva kan man gjøre istedet for hvis man ikke har kjøkkenmaskin? Gleder meg virkelig til å prøve ut denne oppskrifta 😊

 9. Jeanette

  Hei,
  Synes det er synd at du ikke har oppdatert oppskriften selv etter alle kommentarene om at å helle hele røren i en 20 cm form resulterer i at halve røren ligger utenfor kakeformen og ikke inni. Selve røren er jo veldig god, men nokså frustrerende for oss brukere av oppskriften din, skal bruke tid på å lage en mislykket kake fordi du ikke tar deg bryet med å endre oppskriften slik at det stemmer med størrelse på kakeformen. Håper du tar deg tid og gjør dette for fremtidige brukere av din kakeoppskrift.

 10. Dianne

  For en nydelig og saftig kake det ble!
  Tusen takk for at du delere oppskrift😊
  Én av de beste sjokoladekake oppskrift som er perfekt i konsistens og smak!
  Lagde dette i helgen for første gang (trekt i fondant og dyre-tema), for et resultat det ble!
  Min sto i ovnen i 30min i over og undervarme på 180° i 24cm ringform med perfekt resultat!

  Takk igjen!

 11. Åh så trist att jeg ikke leste kommentarerna førrens etterpå… alltfør liten form med 20 cm. Skulle tro 24 cm er passe. Men nu er botten ferdig ( det som er igjen) og kremen er ferdig ( helt nydelig) skall bare montere dem sammen om en stund. Mvh hobbybakeren

Skriv din kommentar her.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: