Kakepiken.

Melkesjokolade Fudge


I dag vil jeg dele en kjempe enkel oppskrift med dere som hverken krever baking eller mye forberedelser. Jeg snakker om mine herlige melkesjokolade fudge.
Fudge er en kremet halvmyk herlighet som du bare må smake. Det er en type varmebehandlet sjokolade konfekt som er mye utbredt i USA hvor man ofte kan se de lager det i enorme blokker i utallige smaksvariasjoner.
Jeg har laget mine med 4 ingredienser, og det hele var gjort på 1-2-3.
fudge1 fudge2
Oppskrift Melkesjokolade Fudge

400 g Sjokolade (Jeg brukte 200 g Odense 70 % og 200 g Odense lys kokesjokolade
1 boks (396g) Søt Kondensert melk (Jeg brukte Nestle) (Vikingmelk kan ikke brukes)
1/4 ts Salt
2 ts Vaniljeekstrakt

– Bruk en liten brødform, kakeform e.l på ca 20 x 10-15 cm, eller doble oppskriften om du har en større form.
– Kle formen med bakepapir. Jeg klipper bakepapiret til slik at jeg får rette fine kanter. Du kan godt «lime» bakepapiret til kantene ved å ha litt smør under.
– Hakk sjokoladen i små biter.
– I en kasserolle heller du i kondensert melk, hakket sjokolade og salt. Sett kasserollen på middels varme og varm opp til det hele har smeltet godt sammen. Rør i blandingen ofte slik at den ikke brenner seg. Når alt er smeltet og du har en klumpe-fri røre er den klar.
– Hell i formen og sett i kjøleskapet i 3-4 timer men helst over natten. Fudgen blir da såpass hard at du kan skjære den i mindre biter.
– Etter oppskjæring oppbevares fudgen best i en lufttett boks i kjøleskapet

Reklamer

Skriv din kommentar her.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: